Nostalgi



Idag har jag tittat på 'den vita stenen'. SVT har visat serien i repris i sommar. Det var ett av mina favoritprogram när jag var liten. Man var avundsjuk på Fiddeli som var så söt. Jag kommer också ihåg att jag själv hittade en sten som liknade den i serien och vårdade den ömt.

Idag har jag också tagit en prov-cykeltur ut till Ultuna för att se hur lång tid det tar (man vill ju inte komma för sent första dagen). 20-25 min ungefär, inte så jättefarligt, och det är härligt att se lite natur och åkrar!

Dagens lärdom: Sätt inte plåstertejp direkt på sår! De tycker inte om det!

Jag har fastnat...

för en ny serie! Pushing Daisies! Det blev en helkväll igår, och tänker fortsätta idag! Karaktärerna är så mysigt konstiga, och de lever i en underbart färgglad värld. Med ganska många mord i och för sig, men ändå... Tyvärr så finns det tydligen bara två säsonger dock. 
Jag är så avundsjuk på Chuck's söta vippiga klänningar också! De är underbara! 

 

Storstädning & piffande

Idag blev det omsortering och organisering av kläder m.m. i skåpen, för det har varit väldigt trångt på sina ställen! En massa onödiga plastpåsar åkte också i soptunnan, efter att ha legat ivägen och skräpat i garderoben alldeles för länge! Jag har nämligen en ovana att spara alla plastpåsar man får när man köper diverse saker för de kan ju "va bra att ha" någon gång. Jo det stämmer ju ibland, men inte så många!! Ett tag hade jag en hel låda där jag samlade mina påsar, och vek ihop dem fint och snyggt först!!

Jag fick också min trasiga fönsterruta utbytt idag och hjälp med att få upp den andra delen av fönstret som fastnat, av snälla fönstergrabbar.


Mitt skåp fick fint papper på hyllorna! De var lite ofräscha innan faktiskt...


Och mina solbrillor fick ett snöre att hänga på! Nu tar de mindre 
plats och man ser dem dessutom bättre!

Welcome back into my life!

Mina baskrar ska få ta större plats i mitt liv igen! Använde dem väldigt flitigt en period, men sen har håret haft en lite konstig mellanlängd, och det har inte passat... De brukar dessutom vara väldigt praktiska när man vill dölja en dålig-hår-dag! 
Jag har gillat baskrar ända sedan jag var liten då mamma beskrev dem för mig som något som konstnärer har på sig, och fick då en bild av en basker som en respektfull och lite häftig acessoar. I lågstadiet kom jag därför stolt med min klart blå basker till skolan, men det verkade inte som om de andra barnens mammor givit dem samma bild, för jag blev jagad runt skolgården i ett försök att ta min stolthet ifrån mig. Det gick inte så bra, för ett raseri bubblade upp inom mig som sällan skådats sedan den dagen...

Världen var inte redo för mig och min basker (snyft), så den fick läggas på hyllan tills rätt tid var kommen.

 

 

Inflyttnings-/omtentaparty

Gårdagen tillbringade jag med att... 



Virka en grytlapp i inflyttningspresent åt Hanna & Elisabeth,


och baka chokladsnittar.



Sedan bar det iväg till nämda inflyttningsfest i flogsta låghus, 
för att träffa lite klasskompisar och fira att omtentan var gjord!


Kim, alias 'näst snyggast på BMC', var på G i sin bästa hatt!



Trevliga samtal blev det i köksvrån!



Hanna som banan i pyjamas.



Cane är lycklig över vinsten i fotbolls-spels-matchen!



viktig kylskåpspoesi skapades om att 'komma i fina pojkar' och 'fluffiga, hårda hinnor'...

Mycket trevlig kväll som jag avslutade med en kopp kaffe och ett gäng kakor innan jag kröp till kojs vid 05.00.

Puh! It's finally over!

Inget tentaplugg mer på en månad kanske... wihoo! 
Detta har jag firat idag med runda på stan (har knappt satt en fot utanför huset på 10 dagar), en glass ( jag vet att jag inte borde, men jag var själv - alltså ingen att förpesta luften för), besök i syaffär som jag känner på mig att jag kommer bli stammis i, men idag blev det endast ett måttband inhandlat.

Väl hemma igen satte jag igång med projekt 'ge säng ben'. Blev krångligare än jag trodde eftersom bultarna var aningen för korta, och därför satte jag igång att tälja bort en bit på benen (pappas idé), och än en gång kom gamla scoutkniven väl till användning. Det blev väl inte världens bäst förankrade sängben, men för bättre resultat hade behövts färd till butik för inskaffning av längre bultar, och sånt har man ju inte lust med! Nu är mitt rum nästan så som jag vill ha det, saknas bara lite små detaljer...

Fixade sedan till min pepitarutiga pennkjol, som jag sydde in för evigheter sedan, men glömde sy upp fodret, och det är inte så snyggt när det tittar fram... nu ska den dock få användas!

 

Red treat


Grapefrukt till fika... mums! har kört det rätt många dagar nu, får se när jag tröttnar...





Kokta rödbetor med fetaost och rostade solroskärnor blev min tenta-uppladdning igår kväll. Skulle nog säga att det är min favoriträtt för tillfället, känns lyxigt på något sätt...
Mycket lätt att göra: 
Koka rödbetor hela med skal & blast i ca 20 min (känn med sticka om de är mjuka),
rosta solroskärnor i en torr panna (akta så att de inte bränns!),
skär fetaost i tärningar,
när rödbetorna är kokta, skölj i kallt vatten så att man kan ta i dem, och rensa bort skal och blast, de släpper alldeles av sig själva,
blanda allt och ringla över olivolja, salta & peppra...
Voila! Färdigt!
(lite ruccola blir pricken över i:et, men jag är fattig, så jag fick klara mig utan den...)

Illustrationer

Jag tycker väldigt mycket om bloggar med mycket illustrationer!! har hittat flera fina, särskilt 'lady thirty', som ju är ganska lik mig... och som gör så fina tecknade 'dagens outfit' - inlägg ibland!



Jag gjorde ett litet eget försök...



Naturvit/beige kofta, svart linne, mörkt gammelrosa chinos/slappa byxor + mammas halsband i form av sexuddig stjärna. Har eg. uppsatt hår, men det kan jag inte rita bra...

I fucked my american cunt...

Kom att tänka på den här låten när jag pratade med en kompis från London igår...






Har läst så många modebloggar de senaste dagarna att jag känner någon slags sjukdom komma smygande...

oh

no

can't resist...

måste 

posta

dagens outfit!!!


Nej...tänker inte göra det. Hade tagit alldeles för stor plats, eftersom jag idag har fjantat runt rummet och provat säkert 10 olika outfits. Gud, det är på tiden att komma ut i riktiga världen snart igen. I can see the light... fredag eftermiddag kommer jag ut ur min grotta (som förövrigt är gudomligt snygg), men framför allt så intas flogsta låghus 63F på lördag! 

Ingen malmöfestival i år...suck...

Nu har man suttit här i snart en vecka och önskat att man var i den sköna staden Malmö på festivalen... Har nog inte missat den på säkert 10 år och det brukar vara en av sommarens höjdpunkter och en grym avslutning med god billig mat, kompishäng, gratis musik + lite alla möjliga kul små aktiviteter som ordnas. Jag gillar Malmö, och kan mycket väl tänka mig att slå mig ner där någon gång i framtiden... skönt folk, bra affärer, kul uteliv, nära till Köpenhamn (även det en tänkbar framtida levnadsplats) och riktigt vackert på sina ställen! Som tur är så fick jag ju lite av känslan på Möllevångsfestivalen i juli, som egentligen är bättre än den stora på många sätt, men man stöter inte på lika många gamla bekanta. Det fanns söta och coola försäljare som sålde egentillverkade varor av olika slag istället för ballongförsäljare och vargtröjs-försäljare. Det stod soffor överallt runt hela Möllan som man kunde hänga i, och mysiga små scener med okända svenska band som i många fall är mycket bättre än de som är mest kända just nu och spelas i p3 och låter ungefär likadant allihop... Särskilt bra var malmöbandet Madman's Moustache som spelade en slags psykedelisk pop. Gitarristen var väldigt bra, och spelade grymt sköna gitarrslingor, hade kunnat stå där och lyssna i flera timmar! Tyvärr är spåren på deras Myspace inte hälften så bra som de var live dock. Det finns alldeles för lite psykedelia nu för tiden tycker jag. Dungen är väldigt bra instrumentalt, men jag tål inte riktigt sångarens röst, den är lite för nasal och gnällig. Gillar deras stil däremot... mer 70-talshippies åt folket!



Satt och mindes tillbaka till tidigare malmöfestivaler i bildsamlingarna och man har ju förändrats en del...



2005


 
2006 
På ett år hann jag bli lite emo, något jag har insett först nu några år senare. 
Då tyckte jag bara att jag var cool och speciell.


2007
Efter ett år i London som gjort en lite klokare? Det långa håret åkte i alla fall av...


2008
Det mörka har till slut vuxit bort och byttes mot rött. 
Trivs med det just nu i alla fall, sen får man väl se vad det blir framöver...
men det svarta får inte komma tillbaks.

Personalized calendar

Blev väldigt glad häromdagen när jag kom på att jag fick en gratis kalender på köpet från Monki i våras. De där brukar ju säljas till helt orimliga priser! Den räcker dessutom ända till dec 2010! Tyckte inte den såg så jättekul ut så jag dekorerade den lite grann med tidningsurklippta bilder... nu måste bara bokplast inhandlas så att den inte förstörs!


  

Rumstillskott

På väg hem efter att ha hjälpt systern med flytten till Väddö folkhögskola (en bit norr om Norrtälje) kom päronen i söndags på snabbvisit till Uppsala. Vi hann i alla fall med en visning av centrala Uppsalas sevärdheter (om man jämför Uppsalas och Lunds universitetshus så vinner tydligen det senare enligt modern, men hon jobbar ju också just nu på Lunds turistbyrå, själv har jag inte sett Lunds, så jag har ingen åsikt i frågan...), lite mat på Café Linné och en öl + friidrott på deras hotellrum. I går förmiddag införskaffades också ett skrivbord till mig efter att jag motvilligt gett upp mina principer att hitta det perfekta teakskrivbordet på en loppis, så det blev alltså en tur till IKEA. Nu är jag faktiskt riktigt nöjd med min nya riktiga arbetsplats! 
Med sig från Skåne tog de också de av mina tillhörigheter som fick plats efter att alla systerns saker stuvats in. Så nu förgylls mitt rum också av den själv-vävda mattan (som blev klar dagen innan jag åkte till U-town) och den efterlängtade symaskinen. Om bara min väska fylld av tyg och symönster också fått plats hade jag börjat sy i nästa vecka för fulla muggar!!

  


Dagens lärdom: Ja. jag borde ju iaf ha lärt mig nu efter två missöden i sommar, att göra fast fönster ordentligt när man har dem öppna. Glasklirr mot väggen är ett ljud jag inte vill höra igen...

Något varmt för fötterna när höstmörkret kommer krypande

Stickade precis färdigt ett par tofflor av lite överblivna garner, perfekta för hemmamys när det blir kallt! Kanske inte världens mest smakfulla färgkombination, men jag tänkte bara gå hemma i dem, och mina allra snyggaste färger behövs för andra projekt...



Om någon vill sticka likadana, eller något annat snyggt så hittade jag mönstret på sidan nedan... (De har många bra stickbeskrivningar som alla är gratis!!) Jag följde dock inte beskrivningen helt, utan stickade 16 separata rutor som jag sedan sydde ihop!

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=113&d_id=4&lang=se

(tänkte länka sidan, men länkfunktionen vill inte funka, och är liiite grann frustrerad på det!!)

Tidsfördriv

Hade lite tråkigt och bestämde mig för att dra fram lite kläder från garderoben och testa outfits... det här hade varit jäkligt snyggt tillsammans! Riktigt Mary Quant's 60-tal!!



Tyvärr så är stövlarna ungefär två storlekar för små och alldeles omöjiga att använda för mig (köpte dem på tradera), så är det någon med ca strl 37 som gillar dem är det bara att höra av sig!!

Läste ut Bob Dylans självbiografi idag (Chronicles vol 1). Det var riktigt intressant att få veta varifrån han fått all inspiration till att skriva låtar och framför allt hur han hanterade pressen och missförstånden när han blev stor. Jag känner ofta igen mig i hans sätt att tänka, men det är lite svårt att tänka sig hur det var att växa upp på den tiden, när så mycket hände i världen och samhället! Sättet att umgås och hitta ny musik att lyssna på var helt annorlunda, det är ett som är säkert i alla fall. Man fick faktiskt gå hem till varandra och lyssna på deras skivor, och umgicks samtidigt. Dessutom fanns skivorna i ganska begränsade antal exemplar. Om en vän tipsar om låtar idag så fixas det ju bara med ett klick, och så vips har man en kopia av låtfilen. På något sätt känns inte musiken lika viktig eller som en "big deal" längre. Jaaa... man skulle fått prova att leva på 60-talet. Det tänker jag ofta, och av flera olika anledningar...

Pluggmusik

Har kommit på att när man pluggar är ett ypperligt tillfälle att lyssna på en massa musik man har som aldrig hunnit bli genomlyssnad = dubbla kunskaper! Har fastnat för ett franskt electropopband som heter M83. Deras senaste skiva "Saturdays=Youth" är riktigt bra! Nu får jag väl leta upp deras tidigare skivor också!

 






Utelåst & soffliggare

Åkte igår kväll iväg för ett otroligt trevligt vänmöte, det blev sent med gamla människors mått, och självklart hade mormor låst när jag kom tillbaka. Oturligt nog så hade jag glömt min nyckel, och ingen dörr hade glömts olåst till skillnad från de tre senaste kvällarna. Det kändes onödigt att störa, så jag traskade hem till föräldrarna, drog på en av mina gamla t-shirts och kröp ihop under en filt på extrasoffan i kontoret. Vågade inte leta lakan eftersom mamma vaknar av minsta lilla ljud, och kände mig lite grann som en uteliggare som smugit sig in och inte borde vara där. En alien i sitt eget hus. Sov inte sådär jättebra, och vaknade till av att pappa kom in och gick ut, utan att märka mig, men däremot gjorde mamma det en halvtimme senare, närmare bestämt 06.45, som utbrast: "nämen, ligger du här?"

Har för övrigt vaknat med denna låt etsad i hjärnan... kul, men lite uttröttande i längden...


Säckpipe-semester?

Jag bjuder härmed på den märkligaste upplevelsen i min strandhistoria! En man vandrandes längs stranden spelande på en säckpipa oavbrutet med endast kort paus mellan två stycken. Han spelade riktigt fint, och gick i perfekt takt hela tiden. Måste vara väldigt jobbigt! Började fundera på om han var ute på långvandring och tänkte spela sig fram runt hela Skåne eller något i den vägen. Min fantasi vandrade långväga i alla fall, och jag hade god lust att springa efter honom och fråga vad meningen med det hela var, och vilka reaktioner han fått. Tyvärr så kom han tillbaka efter ca en halvtimme, så han var inte ute på så stor mission som jag hoppats på! Borde kanske inte Blecket ge sig ut på en turné till fots nästa sommar?! Istället för cykelsemester... studentorkestersemester! Det hade nog kunnat ge ooootroligt stor publicitet och stor möjlighet att imponera i nästa kårtege! Hehe!


 

Man kopplar olika...

Det visade sig idag att det är mormor som har den snuskigaste fantisin i vår familj...

Pappa: Hur många ska ha kaffe...(räknar)... kaffe till sex?
Mormor: Kan man inte få kaffe utan sex?

Haha! Hon har ofta de allra bästa och roligaste kommentarerna!!


RSS 2.0