En mulen söndag

8 aug,

Mormor bjöd in oss på fika eftersom vår kusin Elin var där över dagen. Hon ska flytta till Alabama, USA om en vecka för att plugga, så det var sista gången vi kunde träffa henne innan hon åker. Jag ska definitivt försöka hälsa på någon gång, för man måste ju bara ha varit i USA någon gång i sitt liv, och södern är väl verkligen amerikansk?!

Färgglada
Efter fikat begav sig Mormorn och hennes tre barnbarn till Borrbys antikvariat för att leta bokskatter. Elin ville väldigt gärna läsa 'Utvandrarna' innan hon åker, men tyvärr fanns den inte.

Fina möbler
Jag hittade en fin inredningsbok med en massa bilder på mina favoritmöbler och designklassiker från 50/60-talet!

Gaanska fin färg!

Medelhavsbuffé

6 aug,

Medelhavsbuffe
Varje sommar brukar familjen någon gång åka ner till Strandbaden och äta buffé. Det hade vi nästan glömt bort i år, och upptäckte att de hade bytt ut det Italienska temat de haft förut mot Medelhavet istället, så det fick vi ju testa. Väldigt mycket bredare tema med andra ord. Det var gott, men det blir ofta så med bufféer att ingen rätt blir något extra liksom. Jag blev lite exalterad över att det fanns macarons bland efterrätterna, men det visade sig bara vara marängerna, och ingen fyllning, så jag blev ganska besviken på det.

Skvallerdamer
Mamma och mormor satt och kikade efter människor de känner mest hela tiden. De är verkligen jättenyfikna! Mamma har till exempel helkoll på om våra grannar är hemma eller inte, och går och lyssnar på vad de säger till varandra i trädgården och sådär. Hon kanske har bott för länge på landet nu, där det händer för lite intressenta saker...

Far och dotter
Far och dotter! Är vi inte lika?! (Jag har föresten ny kavaj, som jag tycker är himla fin!)

Lite kultur i Danmark

2 aug,

En onsdag tog Sara och jag tåget över bron till den lilla staden Humlebaek på den Sjaellandska östkusten. Där finns nämligen ett museum med modern konst med namnet 'Louisiana'. I sommar har de en tillfällig utställning som heter 'Warhol efter Munch', och det var mest därför vi åkte dit. Den var inriktad på färgtrycken Warhol gjorde efter några av Munch's mest kända tryck. De blev väldigt annorlunda i färgprakt. En samling av hans mest kända motiv (Marilyn, Mao och Marlon Brando) fanns också och några självporträtt. De hade många andra nya bra utställningar också sedan sist jag var där för två år sedan. Då var 'Giacometti och Cezanne' den speciella utställningen. Jag tycker verkligen om Giacomettis skulpturer!
 
Ljusshow
En japansk konstnär hade gjort ett ljusinstallationsrum som var väldigt häftigt!

Ljusshowrum Utflyktschic
Sara var sommarchic i jättefin blommig klänning.

Trädgårdskonst deluxe
Tänk om ens trädgård såg ut såhär va? Utsikten, och skulpturer överallt!

Alienbird with little weenie
En typ alienkyckling med snorre skulle jag kalla det, av Miro.

Giachometti @ Louisiana
Giacometti-skulpturer

Bästa utsikten från ett hem
Vyn från det ursprungliga boningshuset på tomten. Det har en jättefin veranda från vilken man har den här utsikten.

Jag rekommenderar verkligen ett besök hit! Presentbutiken är verkligen trevlig också med massor av fina konstböcker och affischer, böcker om design, mode och annat kul, samt lite danskdesignade snygga prylar.

Dimman tätnar

Dimmig mystik

Jag cyklade hem i skymningen en kväll efter att ha varit i stugan och grillat med mamma och pappa som bodde där just då. Det var en alldeles lugn kväll och dimman hade lagt sig över fälten så att träden avtecknade sig som mystiska figurer allt mer otydliga längre bort. 
Det var liksom något lite kusligt och mystiskt i luften, och det var så väldigt vackert att jag var tvungen att försöka ta en bild. Det är dock omöjligt att fånga ljuset precis som det är!

Finaste håruppsättningen

Jag vet att det varit mycket tyst här på sista tiden och nu blir det en hel massa inlägg på samma gång. Kände inte alls för att skriva något under våren och sedan har jag samlat på mig lite grejer under sommaren. Datorn där hemma är så seg att posta från, så det kommer nu i efterhand!

Retro lady
Den 22 juli var det dags för mammas släkts årliga golftävling. Det är mammas kusiner, våra nästkusiner, och så lite nästkusinsbarn. Ungefär hälften spelar långgolf, och de andra spelar minigolf. Det är nästan en 20-årig tradition nu, och på kvällen är det stor fest. Då ville jag vara lite extra fin och bad min syster göra en inbakad fläta på mig. Hon brukar fläta väldigt fint på sig själv alltid, så jag hade full tillit till henne. 

Finaste uppsättningen
Det blev en jättefin fläta som började vid ena sidan av huvudet, löpte runt, och slutade med en liten snurr på den andra. Väldigt tjusigt!

Inbakat hela vägen runt
Såhär såg det ut där bak! Tack syster! Det höll dessutom utmärkt när jag sov (med hjälp av mycket hårspray), så jag kunde ha samma frisyr en dag till!

Lata stranddagar

Glassar i solstolen
Jag har tillbringat de flesta lediga stunder på stranden. Bara ett dopp efter jobbet eller hela dagar i solstolen med en bok och promenader längs vattnet. Har läst 'Kafka på stranden' av Haruki Murakami som verkligen kan rekommenderas. 

Havet är stort
När jag fick semester bodde jag nästan en hel vecka för mig själv i sommarstugan utan både internet och tv, och nästan ofungerande mobil. Det är väldigt lugnt och skönt! 

Havet har tre färger
Sandhammaren har Sveriges bästa strand - det har DN:s läsare utsett, och jag kan inte annat än hålla med. Det är ännu finare en bit bort där vi har sommarstugan, för stranden är bredare och man behöver inte trängas med en massa folk! Eftersom stranden ligger längst ut på östra hörnet av Skåne blåser det nästan alltid lite, och formas grundare sandbankar i vattnet där vågorna slår över när det är blåsigt. Då är det allra roligast att bada! När man kan kasta sig i vågorna, surfa med lite och känna sig som ett barn igen! Man kan bada hur länge som helst då!

En liten lur?

Kusin-minigolf

2 juli,

Jag, lillasyster Karin och kusin Maria åkte ner till Löderups Strandbad en kväll för en match i minigolf. Det var ovanligt skojig och flummig stämning. Vi hittade på fågelnamn för alla poäng - precis som det är i riktig golf ungefär, men jag går inte närmre in på det, för det är nog sånt som bara är skoj i stunden! 

Sikta rakt och slå lagom hårt - som alltid i minigolf!
Stilstudie av syster

Ser lovande ut
Straight on target

Poängen är viktiga
Man måste ha noga koll på poängen!

Stolt golfare
Karin hade sin fina rosa-randiga tröja som hon stickade till slutprojektet på folkhögskolan.

Gratis fika är inte dumt!
Alla som spelar får gratis kaffe/te och kaka, så vi tog en liten halvtidsfika efter nio banor.

Mmm... drömkaka!
mmm... drömmar!

Fin vy
Det var undertecknad som gick vinnande ur striden, och efteråt köpte vi 'maple-walnutstrut' från Sia och gick och satte oss nere på stranden.

Kusinpose
Grupp-pose-bilden

Close-up
Systern tyckte det var skoj att ta närbilder

hej Söt-kusin God valnötsglass!
En glass att rekommendera! Mums!

Traditionsenlig midsommar

Traditionell midsommar på backåkra
I alla år har familjen åkt ner till midsommarfirandet på Backåkra på eftermiddagen av midsommarafton. De senaste åren har jag däremot ofta valt att umgås med kompisar istället, så det kändes lite extra speciellt att vara tillbaka där igen. Det var fint väder, alla är sommarfina överallt, man köper fika från scouterna och går en liten promenad över ängarna.

Sommarfina
Mamma och hennes systrar brukar alltid ha på sig sina fina Häradsdräkter från vår bygd - Ingelsta härad. Mormor har gjort det mesta till dem - vävt ylletyget, gått på silversmideskurs och gjort beslagen till livet och gjort pärlbroderi till bröstlappen. Jag hade en när jag var yngre, men har växt ur den för längesedan. Jag skulle gärna vilja ha en egen igen.

Rött hav
Ängarna var som ett rött hav.

Mina fina oxfords
Jag hade på mig mina nya beiga oxfords från Modcloth.

Tre kusiner
Jag och kusinerna.

Fina damer
Kusin Maria och de tre systrarna

Havet är stort och mäktigt
En av de bästa utsikterna

Sailor beer
Min mosters man hade köpt en massa olika sorters öl, och jag var bara tvungen att prova den här! 'Sailor beer'! Så fin flaska! Den var god också, men en ganska vanlig lager skulle jag nog säga. Borde verkligen köpas in till orkestern någon gång!!

Middag med underbar utsikt
Om somrarna äter vi alltid i trädgården på baksidan på kvällen! Där är det underbar kvällssol länge och fri utsikt över fälten!

Me
Jag är glad och mätt. Efter att ätit med släkten travade jag sedan iväg de 800 meterna hem till min äldsta vän Hanna som hade fest.

Midsommarfin
Sötkusin

Mossagårdsfestivalen

20 juni
Söta föräldrar
En regnig söndag drog jag med mig mina föräldrar på Mossagårdsfestivalen utanför Veberöd. Dels för att jag inte kunde hitta någon kompis som kunde följa med, och för att det är kul att göra saker med dem. De behöver komma ut lite mer tycker jag! Egentligen hade jag velat åka dit på lördagen, för då var det lite bättre artister, men då kunde de inte...

Hästskjuts
Festivalen är liten och mysig, med en ekologisk inriktning. Från busshållplatsen i byn kunde man få åka med häst och vagn till festivalområdet kring gården. Mamma tyckte att det var konstigt att de flesta där såg ut som 'gröna vågare' från 70-talet ungefär, och jag kan faktiskt hålla med om att det är märkligt att alla måste se likadana ut bara för att man bryr sig om miljöfrågor och djurens rätt. Det var väldigt mysig stämning där i vilket fall! Mammor med sina små barn satt på filtar i gräset och lyssnade på musik, och tonåringar gjorde cirkuskonster.

Provköket
Tyvärr var det inte så mycket folk där. Antagligen pg a regnet. Det här är Provköket som var riktigt bra tyckte jag. Vi såg också Motoboy, som mamma gillar. Han är väl helt okej tycker jag. Falsetten är verkligen speciell och vacker, men det blir lite tråkigt när han använder den nästan likadant i varje låt.

Janne lirar
Janne Schaffer är en riktigt skön man. Han har gjort så himla mycket, och är grymt duktig. Mellan låtarna berättade han små historier om hans liv och när han mött stora musiker. Man fick lite musikhistoria samtidigt som en konsert liksom.

Tomas di Leva och Helt off skulle spela lite senare på kvällen, och vi hade tänkt stanna och se lite grann, men de blev försenade och pappa och jag skulle ju upp till jobbet dagen efter vid 5-tiden... Har sett Di Leva någon gång innan, och jag tycker han är rätt grym för att han inte är som någon annan. Han har långa kaftaner (som är ett väldigt underskattat plagg), står och dricker ur vattenkannor och säger 'leve kosmos!' emellanåt! 

Sagomaskerad

Blomsminkning
Vi hade maskerad med orkestern i maj och så här såg min sminkning ut när jag var lite lätt läskig blomma. Var ganska nöjd med den!

Efterfirande

12 maj, 

Eftersom inte min syster kunde komma på min riktiga födelsedag, så fick jag fira med henne några dagar senare. Det gjorde inte alls särskilt mycket eftersom det var strålande väder, och perfekt för en liten utflykt med picnic, precis som det alltid brukar vara med släkten på min födelsedag!

Vi promenerade ut till Håga och slog oss ned på en liten stenig gräsplätt i en åker vid Nåstens skogsrand. 

Jag njuuuuter i solen!

Gott med macka!

Vi hade vars en makrill, lite keso till och olivbröd...

...brieost och flödeost (en sorts dansk färskost)...

...små plommontomater och så jordgubbar till efterrätt! Dessutom fanns det flädersaft, kaffe och pecan-wienerbröd!! Mums, mums, mums!!!

Vackra gullvivor!

Det är kul att klättra!

Man kände sig alldeles fri där uppe!

Sen promenerade vi hemåt igen med våra likadana Kånken på ryggen!

Den här jättesöta knytblusen hade Karin sytt till mig! Den lämnar glipa på det absolut mest smickrande stället! Väldigt 50's och somrig! Hon hade också hittat två gamla Uncut-tidningar med reportage om bl a Fleetwood Mac som jag är ganska förtjusta i för tillfället!


RSS 2.0