Lyxknytis i korren

Tors 24/9
Äntligen kom vi till skott med att ordna korridorsfest! Vi startade med en middag bestående av en mängd olika läckerheter, som kanske inte känns självklara att kombinera, men det blev hur bra som helst! Vi hade... västerbottenpaj, kokta rödbetor med feta & ruccola, ceranoskinka, rökt lax, patatas bravas med tillhörande sås, ugnsrostade & saltade mandlar, gröna oliver med ansjovis i, tomat & haloumi-sallad, små räkspett, squash-skivor med röra på, humous och bröd såklart! Till detta drack jag givetvis rött vin. Man gick definitivt inte hungrig från bordet!!
Sedan fortsatte vi med en drink i varje rum, som man skulle ha planerat, och hos mig blev det irish coffee... mums! Det blev en mycket trevlig och synnerligen långdragen fest, med mycket vin & dans och vi måste göra om det snart igen! (Kunde mått bättre dagen efter bara).
Senare var även utomstående kompisar välkomna! Sara som jag inte sett på över tre veckor dök upp, och så lite klasskompisar.

I wish...

Ibland när Sverige känns särdeles tråkigt önskar man lite såhär:
 
Take me back to London City
Where the clubs are fun
And the boys are pretty,
oh won't you please take me home!
Take me back to London City
Where the shops are great
and the bands are ditto,
oh won't you please take me home!

Francoise Hardy

Jag föll pladask för den franska vackra sångerskan när jag fann henne igår. Låten 'Comment te dire adieu' har nog alla hört, men jag har inte vetat vem som sjöng den. Franska är så fint!
 

Ny frisyr

Ska låta håret växa igen, för jag saknar att ha långt hår, som går att variera lite mer med uppsättningar och kanske kunna locka lite grann ibland. Jag skulle önska att det skulle se lite 60-tal ut, lugg, och långt och tjockt. Lite så här:
 
France Gall
Jane Birkin
Francoise Hardy
Anna Karina
Brigitte Bardot

A stranger made my day

Denna dag började som en seg bakisdag, men eftersom det var så fint väder piffade jag ändå till mig lite grann och begav mig ut på en promenad till Flogsta och Sofias hus för att få tillbaks min klocka som jag känt mig alldeles handikappad utan. Var sedan väldigt duktig och gjorde stort matinköp så att jag inte ska behöva svälta ihjäl på ett tag i alla fall.
 
När jag som bäst spatserade fram i min egna lilla värld där på gångvägen, så stannade en kvinna på cykel mig och undrade om jag hade tid en sekund... Hon frågade om jag hade varit modell av något slag någon gång, och berättade att hon hade en vän som var make-up-artist och höll på att sätta ihop en portfolio och ville ha personer med lite egen stil att fotografera... Jag tackade nej, men ångrade mig nästan lite efteråt... Tänk vad kul det hade varit att testa ändå... Vara lite modell för en stund... I London kunde man ju bli stannad på gatan lite då och då av folk som undrade om man ville bli modell, men egentligen var de bara lurendrejare som tog en massa betalt för fotona och sådär... det kändes inte alls som att detta var något liknande i alla fall, så jag kände mig väldigt smickrad, särskilt eftersom jag kände mig så risig imorse! Resten av dagen har jag känt mig väldigt uppåt!

Wijkmanska blecket - en orkester med stil!

Det var äntligen dags för tronskifte som jag fått höra brukar vara väldigt roligt! Alla poster skulle nybesättas (kommendörskapten, styrman, kassör, ölchassa och matmorsa). Medaljer skulle delas ut, god mat ätas, snaps och öl drickas och även en spelning spelas på Uplands reccegask en våning ovanför. Kvällen innehöll också andra viktiga ingredienser för en bra blecket-fest såsom: grova snapsvisor, duk-konst, häng på vinden, besök på taket, isbjörnar, le parc och dessutom efterfest eftersom ingen annan verkar orka hålla på lika länge som vi... Självklart kommer man också hem med en sjömansskjorta som är mer smutsig än när man begav sig iväg! Men man ligger ju långt i lä för de mest erfarna sjömännen...
 
Efter att ha varit med i denna ädla orkester i snart ett år inser jag att mina kunskaper inom vissa synnerligen viktiga ämneskategorier har ökat oerhört. Några exempel är: Eddie Medusa och hans oerhörda låtskatt med Runke Ball i topp (kunskaperna var närmast obefintliga förut), vad man kan göra på scen (det finns i princip inget man inte kan göra) och hur illa kan en sjömans-skjorta lukta (obeskrivbart).
Tidigare kommendörskaptener, såkallade KK's.
Nya styrman (eller styrkvinnan) och ölchassan.
Skål för Chile
Blivande orkestermedlemmar fick se smakprov på vad som väntar dem.
Nya matmorsan Sigrid, kommendörskaptenen Emelie och före detta kassörskan Sara (nybliven rödhätta)
Tjejerna pratade snoppar vid bordet...
...och killarna snackade bröst på taket.
Rock'n'roll!
Vad är väl en fest utan en isbjörn?!!

Hastig visit hos söstra mi

På vägen tillbaka till Uppsala körde bussen förbi Älmsta och därmed också Väddö folkhögskola där min syster bor. Därför passade jag på att hoppa av och få lite kvalitetstid med min lillstrumpa, som tyckte att hon behövde prata lite med någon som hon känt i mer än fyra veckor. Det blir nog väldigt intensivt när man umgås nästan dygnet runt med sina klasskompisar sådär som det blir på internat. Hon hade fått väldigt fint på sitt rum, något jag knappast tvivlade på eftersom hon är så kreativ och fiffig. Självklart är hennes väggar pyntade med flera egna alster.
 
  
Jag fick också en rundvisning på skolan där hon har ett eget bord med symaskin att sitta och sy och sticka vid, en vävstol där en kökshandduk höll på att formas, och ännu ett eget bord att sy vid när de kommer igång med större projekt i senare moment. Jag blev väldigt avis på allt. Sedan fick jag träffa hennes kompisar som var väldigt gulliga, och tyckte att vi var jättelika, vilket många brukar tycka.
  
Hon har helpension på skolan, och får både frukost, lunch, middag och flera mellanmål, och jag fick följa med till matsalen och äta middag efter en lång blåbärsplocknings-promenad i ösregn (några vegetarianer var inte där, så jag kunde få av deras mat) och senare på kvällen serverades också kvällsmackor med te lagom till idol. Då samlades många framför tv:n i deras allrum för att titta och sticka tillsammans. Väldigt mysigt! Vid 20.30 var jag tvungen att bege mig för att hinna med bussen till Norrtälje, där jag sedan fick vänta 10 min på bussen till Uppsala. Det känns bra att veta att hon har det bra och fint!
 

Vandring, berg, värme, kyla, fin natur och trevligheter

Måndag till onsdag drog min klass tillsammans med mark&växt-agronomerna med färjan till Åland på exkursionsresa. Det blev fint väder alla dagar, och jättehärligt att få komma ut i naturen och vandra. Den på sina håll ganska varierade terrängen kände man av i benen när man vaknade andra morgonen och insåg att trots 1 mils cykling varje dag kunde man väl varit lite mer vältränad. Vi fick lära oss intressanta saker om växter och djurliv, deras jordbruk, skogsbruk och lite Åländsk historia. Innan har jag haft bilden av Åland som en stor ö ungefär som Öland, men det består faktiskt av ca 6700 öar!! De är också i stort sett en självständig stat eftersom de stiftar nästan alla lagar själva.
    

Passade också på att handla lite taxfree-alkohol på färjan tillbaka, för även om ekonomin inte är så stadig just nu, så kändes det ändå vettigt att passa på när man kan få spriten lite billigare än annars. Valde att köpa finsk öl (Koff) för det kändes lite roligare och en flaska Jameson-whiskey.

Lat söndag

Sön 13/9

Eftersom man damp i säng så sent som kl 7.00 imorse så blev det en lååång sovmorgon. Sedan tillbringade jag resten av dagen med trevligheter som att läsa systerbrev (innehållande loppisfunna örhängen i present), hårfärgning med Sofia som hjälpande hand och sedan såg vi Kenny Starfighterfilmen som väl inte var den bästa film man sett precis, men det var trevligt i alla fall. På väg hem stannade jag för att handla på ICA väst, och insåg pinsamt nog när jag skulle betala att jag glömt plånboken, så kassören fick packa ner mina varor i en kasse, och jag cyklade hem efter pengar... Dessutom glömde jag min klocka hos Sofia som jag alltid, alltid har på mig förutom när jag duschar! 

Lite saknad

Efter två riktigt fina och nästan sommarvarma dagar drömmer man sig tillbaka till den skånska vidsträckta sandstranden, och de underbart böljande vågorna, perfekta för ett dopp.


Lera och blöta ben

Idag var vi på studiebesök på två bondgårdar: en ekologisk och en konventionell. Väldigt intressant. Meningen var att man skulle få se två synsätt på hur man kan bedriva lantbruk, men jag måste säga att det ekologiska kändes mycket mer rätt. Det är kanske inte det enda sättet att bruka jorden om man vill se till miljöns bästa, men den konventionelle bonden hade verkligen inga hållbara argument för sitt sätt att tänka, eller verkade inte ha funderat på miljöfrågor över huvud taget. Det man framförallt borde arbeta för i alla sorters jordbruk tycker jag är att minska de långväga transporterna i alla fall!
   
Fina ekologiska grisar
Hönorna gillade höstsolen
Väl tillbaka på Ultuna var det dags för Camp Ultunae, och vi delades in i lag blandat med andra klasser. Den hårda mångkampen kunde börja! Kämparandan och humöret var väl lite sådär i mitt lag kan jag känna, men det blev några fina grensegrar i alla fall. När allt var över var hela benen dyblöta efter att ha krupit på knä uppför en såpad presenningsklädd backe och kanotpaddling med stort vattenintag. En varm kopp kaffe satt fint när man kom hem!
Den ståtlige härskaren Hälge Fosfor övervakade tävlingarna!

Klydderier

Jag gillar inte alls blogg.se för tillfället! Mina inlägg blir inte alls som jag tänkt mig, och sidan hänger sig hela tiden och vill aldrig lägga upp mina bilder! Typiskt dumt!

Hiv-virus i datorn kanske?!

En vecka som Ultuna-student avklarad

En vecka som känns som en månad ungefär, eftersom det har varit fullt upp hela tiden! Rundvandringar, inledande föreläsningar om programmet, insektsinfångning, bussafari och inte minst alla småttingaktiviteter som startade på måndagen med presentation av alla de strikta härskarna som ska hålla ordning på alla ovisa småttingar. En ful keps måste bäras hela tiden + namnskylt, annars blir det minuspoäng. Jag hatar kepsar! Tror det är det fulaste jag vet faktiskt! Förutom foppatofflor och joggingskor när det inte är nödvändigt.

Aktiviteterna har inneburit en massa lekar, sagolyssning, historisk rundvandring med konstiga sägner om byggnader mm på området, fotboll utan några regler alls, dansuppvisning med killar i trikåer, biljard, grillning, roliga fotouppdrag på stan och så förstås avslutning på kåren de flesta dagar med några öl. 
Den roliga veckan avslutades med sångboksmiddag på lördag kväll, den roligaste middag jag varit på! Alla satt uppdelade efter landskap, och aldrig förr har det varit så roligt att vara skåning tror jag. Vi sjöng sånger varannan minut, och alla handlade de om 'bönnor' och 'bedor', så man fick leka grov skåning! Alla hade skånsk flagga på kinden, och när maten dröjde langades stora sockerbetor upp på bordet med jord och allt som skulle delas och ätas. Ganska gott faktiskt. Det skrevs rim i sångböcker och åts riktigt god mat, och sedan dansade vi på kåren hela kvällen till 4.00. När jag kom hem vid 04.45 kände jag för nattamat och lagade en jättegod ostomelett med pasta. Grymt rolig kväll! Tyvärr så gick ena bandet på mitt linne sönder, så sista halvtimmen kan jag ha flashat bh:n för folk på dansgolvet innan jag upptäckte missödet. Det var ju en snygg bh iaf...

Comfy treat

Skaffade mig en väldans mysig tröja från Monki i tisdags. Passade på när man för en gångs skull var i stan, och hade en halvtimme över att kika in och kolla utbudet. De hade massor av fina koftor och stickade tröjor, så det kanske blir något mer besök framöver!! 


En fin helg i gamla goda tiders tecken

30/8
Fredag: Hängde med gamla klassen till Snerikes och var lite fadder på prov. Det verkar ganska skojigt, man får känna sig lite klok och ge råd. Lite synd bara att de andra var ganska slitna och jag full av energi eftersom jag inte varit ute på evigheter!  

Lördag: Fönster-shoppingrunda på stan med Sara som jag bara träffat 2 gånger i sommar ungefär. Fick också se hennes nya rum på ÖG's, som nog blir toppen när hon fått i ordning med kitsch-aktigt badrum och konstgräs i hörnen. Vi avslutade eftermiddagen med budgetfika på gräsmattan utanför hennes hus vilket innebar wienerbröd&kinderägg för mig, karlsbaderkringla för henne (från hemköp).
Vi passade på att tillbringa även kvällen tillsammans och gick på trevlig förfest med hennes läkarkompisar som fixade fejkade Velvet-stämplar till alla med en bläckpenna, så att vi kunde slippa in före den otroligt långa kön. Vakterna sneglade knappt ens på armen. Väl inne var det samma gamla DJ som spelade samma gamla låtar som alltid, varför kan dom inte byta??? Well, well, Sara och jag fick i alla fall dansa en massa ihop som i gamla goda tider! 
Söndag: Cyklade iväg och tittade på en ridtävling i fälttävlan med Sofia ett slag, trevligt och annorlunda! Fixade sedan underbart mysig fika hemma hos henne med bullar och en massa gott pålägg + kaffe. Perfekt lat söndag gjordes komplett med hela säsong 3 av Mighty Boosh a la 'back in the days'! De är bäst!
Note to self: start drinking more water to prevent dehydration! 

RSS 2.0