Till haaaavs, till havs!

Ny fiskarmössa 3

Jag gick in i Ystads hattaffär en dag och införskaffade en fin fiskarmössa (även kallad skepparmössa)! Jag tyckte det behövdes en i huvudbonadssamlingen eller om man skulle ut på böljan den blå! För det börjar väl ändå bli en liten samling nu (mest baskrar), och större lär den bli. Jag tror nog nästan att jag skulle vilja ha en av varje sorts hatt. Närmast skulle jag vilja bli ägare till ett plommonstop eller en slokhatt.

(Jag skaffade mig lite nya underkläder också, men den som vill se dem får minsann komma på en personlig visit, haha!)

Låt mig presentera...

... Karl-Johan! Min nya byrå som loppisfyndades i lördags! Han stod längst in i en stor lada fylld med andra möbler, porslin, textilier och allt möjligt. Lite slarvigt staplad ovanpå en annan liten byrå och utan prislapp. Några små skavanker och fläckar, och nedre lådan gick knappt att få upp. Den snälla damen i kassan ville ha 350 kr, och det tyckte jag var klart rimligt, så jag slog till! Efter en omgång med dammtrasa och möbelpolish och lådorna i rätt ordning är han som ny, och urtjusig tycker jag! Snygghetsfaktorn i mitt gamla barndomsrum har växt med 100%! 

A beauty

Förlåt om du känner dig utanför bland alla fula möbler och saker från mina tidigare levnadsår, Karl-Johan, men frukta ej! Snart ska vi flytta till något mycket trevligare ställe du och jag, och du ska få umgås med mina andra trevliga saker som tillfälligt står undanstuvade hos mormor!

Hejsvejs

Nu när jag fått byrån på plats och stuvat in lite underkläder, strumpor och annat blev det mycket lättare att få ordning i garderoben också! Allt har fått sin plats, och vi är glada och nöjda! Om jag skulle försöka få plats med alla mina kläder där skulle det däremot bli problem, för nästan hälften (varma och vintriga saker och sånt jag inte använder så ofta) ligger fortfarande nerpackat!! Hur i all världen har jag fått så mycket mer på två år?!! Jag tycker knappt jag har några nya kläder alls och shoppar väldigt sällan! I och för sig så har jag hittat väldigt mycket i mosters, mammas, mormors, morfars och pappas garderober... de kläderna tar ju lika mycket plats i garderoben som de skulle gjort om man köpt dem!

Kom med nu ska vi gå ut på tramp

5 sep,

Med korg och kniv, vi ska plocka svamp!

Familjen tog en eftermiddag i skogen med svampplockning och fika vid stugan. Eller rättare sagt: damerna plockade svamp, och pappan satt och latade sig vid stugan hela tiden. Vi hittade dock inte så mycket kantareller, för det var så torrt att de inte har kunnat växa till sig. Vars en macka med smörstekta kantareller blev det i alla fall till kvällen!

Svamprensning
Svamprensning

Fångsten
Fångsten

Stensoppen aka Karl-Johan
Stensoppen aka Karl-Johan

Karl-Johan på huvet
Trams och flams

Kantarellmacka
Mums! Kantarellmacka!

Systrarna Palola fikar

4 sep,

Efter en lyckad loppistur måste man ju såklart fira med en bra fika! Då är Olof Viktors utomordentligt trevligt, med goda bakverk och mysig inredning med alla bokhyllor och äldre omaka möbler där inne eller innergården med kullersten. 

Vaniljframboise med jordgubbe
Vaniljframboise med jordgubbar hette den här cylinderformade godsaken. Inuti mitten fanns en del med jordgubbssmak också.

Blåbärspanacotta
Systern valde en blåbärspannacotta.

60's lady

Glaaad
Glad och nöjd Ulrika

Söt syster
Glad och nöjd Karin

Favvoklänningen
Jag hade favoritklänningen på dagen till ära. Jag tänkte att den kanske kunde ge lite tur när man letar byråar, och så kunde den behöva ett litet äventyr till innan sommaren är helt slut och den får gå i vinteride.

Kanske sommarens sista stranddag

1 sep,

Jag tog min vinröda följeslagare, tidigare mormors, och cyklade ner till stranden på eftermiddagen. Det var underbar sensommarvärme med sådär hög luft liksom. Jag hittade en trevlig sandhåla där man är skyddad från vinden. Solade, läste och så blev det två dopp! Aningen kallt i vattnet, men fullt badbart!

Nästan snövit sand

Glasklart vatten
Glasklart vatten! 

Bra bok
En bok jag verkligen rekommenderar!

Strandbrud
Solhatten på!

Skugg-jag

Ruby i eftermiddagssol

Nytt i skivsamlingen

Sakta men säkert växer samlingen av skivor... det blir några inköp då och då när man känner att man har råd, har hittat skivor som man tycker är sjävklara i en bra samling, som kommer hålla genom tiderna, och/eller betyda något för en längre fram och kanske framkalla fina minnen. Musik definierar delar av livet liksom.

De två nyaste tillskotten fick följa med en hel del i bl a bilen och stugan i sommar eftersom jag inte tog med några skivor hem för sommarlovet, och utan musik kan man ju inte vara!!

Fleetwood Mac - Tusk

Den senaste tiden har jag lyssnat väldigt mycket på Fleetwood Mac, så jag tyckte att jag borde äga en skiva med dem. Jag gillar deras komp väldigt mycket, och så är deras historia intressant. Låtarna är oftast väldigt popiga och enkla, men bakom texterna finns en massa drama och skandaler. En av mina absoluta favoritlåtar är just Tusk, som byggs upp successivt och har en väldigt mäktig energi. Den spelades in på en stadion med ett stort marching band med ett 100-tal musiker. 

Jimi Hendrix Experience – Experience Hendrix

Tja... det behövs väl inte sägas så mycket?! Han är världens mest kända gitarrist, en legend, och helt enkelt grym!

RSS 2.0