Dop-bakat

I söndags skulle ett sällskap ha dopkaffe på Backagården, och de hade beställt lite special-bakverk som vi inte serverar annars. Chokladcupcakes med citronglasyr dekorerade med små nyckelpigor och bin (av någon sorts sockerpasta skulle jag tro), och klassiska gräddtårtor med jordgubbar. De var ganska kul att pyssla med, men också stressigt när man inte har någon rutin och det ska vara färdigt en bestämd tid. Såhär blev det iaf...

Dop-cupcakes Chokladmuffins m citronglasyr Doptårta

The good daughter

Den 14 juni var det mina föräldrars silverbröllopsdag. De har alltså lyckats vara gifta i 25 år, och det är ganska imponerande tycker jag. Detta skulle de fira med tjusig romantisk middag på Karlaby Kro, så jag erbjöd mig att vara chaufför, och så gratulerade Karin och jag med blommor och mousserande vin före avfärden.

Medan de lät romantiken flöda åkte jag till Simrishamn, köpte mat och satte mig på en gräsmatta och filosoferade lite, vandrade omkring på de små mysiga gatorna i stan och passade självklart på att köpa kulglass i hamnkiosken, för där får man typ 1,5 kula för varje kula på andra ställen.

Småbåtshamn häng Låga gatuhus Himmelsblått hörnhus Thulins Bokfönster solbänk är obligatoriskt

Vid väggen utanför varje litet gathus står en liten bänk. Det är som att det är obligatoriskt att ha en bänk, men jag undrar när folk egentligen sitter på dem, för jag har aldrig sett någon. Sitter alla på rad där på morgonen och dricker sitt kaffe och läser tidningen kanske? Det är samma sak i Skillinge på de smala gatorna... bänkar lite överallt, men ingen som sitter på dem... Stort mysterium som måste undersökas tycker jag...

pistage och pecannöt

Pecannöt och pistage... mums!

Ost- och vinpicnic @ the beach

Låter det inte romantiskt? Det var det väl inte riktigt när det är systern som är kompanjonen, men väldigt trevligt. Eftersom hon nu äntligen har börjat dricka vin, och vi dessutom flyttat till stugan för en veckas lugn och ro, så tyckte vi att det var en utmärkt idé att ta en picnic-korg ner till stranden en kväll. Vi satt och pratade om ditten och datten, om framtiden, jobbiga sommargäster som invaderar vårt land och tar slut på matvarorna i butiken, varför män är så konstiga, och vad som är fel på oss egentligen eftersom ingen vill ha oss :P.

Ost och vin-picnic godsakerna
Godsakerna... blandade kex (praktiskt och lite budget istället för en massa hela paket), blåmögel och vitmögel-ost (tyvärr hade de inte så mycket att välja på i Borrby), rabarbermarmelad, och så hade vi en hårdost också. Rånen är ju godast att äta dubbla med bara smör, som man gjorde när man var liten. Man behöver inte alltid krångla till det liksom.

stilleben
Vinet var ett merlotvin från Rumänien som skulle passa som sällskapsvin, och det gjorde det faktiskt!

Bornholm i fjärran
Det var en klar kväll, så man kunde se Bornholm riktigt tydligt där i fjärran.

mmm... rödvin!
Mmmm...

skuggdans
Dans med skuggorna

strand-vin-lycka
Glad tjej.

my shadow tags along Sommarkärring

Karin tyckte det blev kallt när solen började försvinna, så då promenerade vi hem till den varma stugan, drack te och tittade på Sixteen Candles. Molly Ringwald-filmer är vår grej liksom.

Oh, fuck! You're so damn stupid!

(klicka på bilden för bildkälla)

Nu har jag varit väldigt dum! Har raderat en massa bilder från flickr utan att tänka på att de var länkade till bloggen, och därför inte kommer att kunna visas på bloggen längre när jag raderat dem. Dessutom hade jag inte sparat ner så många av dem i redigerad form på datorn (som jag haft för vana att göra förut), så det blir att göra om allt det jobbet igen om jag ska lägga in dem på nytt i inläggen... FAN! FAN! FAN!

Exploring Komstad, Stenshuvud & St Olof

Ons 8/6,

En ledig dag bestämde syrran och jag oss för att ta en liten utflykt på Österlen. Alla ställen vi ville åka till var tyvärr inte öppna såhär på försäsongen (som Karosserigården i Gladsax), men det blev en väldigt trevlig dag ändå. Vi började med en tur till Komstad och det anrika Komstad skor (vissa märken är betydligt billigare där), fortsatte till Stenshuvud och tog en promenad upp på berget samt fikade på Kaffestugan Annorlunda och avslutade dagen med en visit i garnaffären som en dam i St Olof har hemma i sitt hus.

Intressant på naturum
Framme vid Stenshuvud gick vi först in på dess Naturum och lärde oss lite om växter och djur i området. Till exempel hur en människounge låter i jämförelse med en lövgroda.

mot bron
Bokskog är min favorit-sorts-skog.

Fallen tree
Det här sjuka trädet ska de låta ligga kvar så att en massa insekter och djur ska trivas.

ställer in morfars gamla kamera
Karin har lagt beslag på morfars gamla analoga kamera, och tog dagen till ära slut på den första filmen,
så nu kan vi få veta om den fungerar eller inte.

klättring
Vägen upp till toppen är ganska brant och ojämn på sina ställen

uppe på toppen
Nu är vi uppe!

me and the fog
Det var en väldigt dimmig dag, vilket man ser lite av i bakgrunden mellan träden...

trying to see the sea
Det var ingen utsikt att tala om precis... man kunde inte ens se havet för all dimma!

skyltat
Bra med skyltar för vilsna turister

hej snygging!
Well, hello there!

lövtak
Mysiga stigar med lövtak

Kaffestugan Annorlunda
Vi avslutade Stenshuvud-visiten med fika på Kaffestugan Annorlunda. Det är ganska mysigt med gamla omaka möblemang, fast inredningen kunde varit något mer enhetlig ändå...

sju sorters kakor
Man får kaffe och kakbuffé för 65 kr - himla billigt, men inte överdrivet spännande sorter. Bullarna är dock väldigt goda.

Svensk fotriktig trätoffel
Resultatet av Komstad-besöket blev de här toffelsandalerna, som jag har tänkt mig ska funka att ha på jobbet i sommar. Jag var väldigt sugen på ett par bruna vanliga hederliga tofflor också, men det räckte inte budgeten till den här gången...

Nytt garn!
I garnaffären i St Olof fyllde jag på mitt förråd ganska rejält. Muskat-garnerna ska vara till ett linne i lite seglarstil, och de andra har jag inte bestämt riktigt, kanske en tröja. De var på rea, och var så fina färger och bra kvalitet, så jag tyckte att det var bäst att slå till!

Jag susar fram mellan solgula rapsfält

Jag cyklar oftast till jobbet eftersom det är så pass nära, och så finns det ingen bil att låna alla dagar heller. Det är ungefär 8 km och tar 25 min för det mesta, och jag måste ju säga att otrevligare cykelturer kunde man ha! 

Hagestad har fina hus, och fälten ner mot kusten är väldigt vackra både när rapsen blommar och senare med den mer gröngula säden. Det enda minuset är att det verkligen ALLTID blåser!! Bra när man har medvind, men sjukt jobbigt när man får den emot sig och så brukar vinden ofta vända på något mystiskt sätt så att man har motvind åt båda hållen. Jag får ju i alla fall min dags motion och kompenserar lite för alla kakor jag "måste" provsmaka på jobbet...


Utsikt fina vyer Möllan serious Kossor

Som sällskap på cykelturen har jag givetvis min trogna följeslagare iPoden, och just nu lyssnar jag gärna på den senaste skivan med Kurt Vile till exempel.

Här jobbar jag

Backagården

Det här är Backagården som ligger ungefär mitt emellan Kåseberga och Löderups Strandbad vid sydöstra Skånes kust. Det är en ombyggd gård med presentbutik i gamla stallutrymmen och café med tillbyggt stort mysigt växthus som man kan sitta och fika i. Det är i caféet som jag jobbar. Jag bakar i princip alla bakverk som serveras i vår lockande kakbuffé.

Bak-köksdörren

Innanför den lilla dörren inne i hörnet till vänster finns mitt bakkök. Där skapas godsaker som kanel- och kardemummabullar, morotskaka, äppelkaka, rabarber och mynta-cupcakes, tryffelkaka, chokladsnittar och kolasnittar m.m...

Kom dit och fika i sommar för sjutton!!

Hej bloggen

Det var längesen vi sågs sist nu, jag vet!

En sak som hänt är att jag fyllt 24! What?! Hjälp!! var det första jag tänkte när det närmade sig, men när jag tänkt efter lite mer så har jag förlikat mig med tanken, och skulle bli ganska nöjd om folk gissade på att jag är 24 för jag skulle varken vilja se yngre eller äldre ut! Fast jag erkänner att jag blir lite mer nöjd om någon tror att jag är yngre, för det betyder att jag kanske inte behöver oroa mig jättemycket för att huden börjar bli lite rynkig eller slapp eller nåt. Inte för att jag oroar mig för sånt hela dagarna, för det finns bättre saker att koncentrera sig på, men det smyger sig ändå på lite negativa tankar ibland... Inte minst sådana som: Borde jag inte hunnit göra mer i mitt liv när jag nu är så gammal?!

En väldigt trevlig födelsedag fick jag i alla fall (den 9 maj, som säkert alla som läser det här vet). Jag firade den nämligen i Uppsala med många kära vänner. Lunch och glass i strålande varmt väder tillsammans med Sofia, och på kvällen spelning på Hijazz med the Wijkmanska bleck. Fantastiska som alltid!

Något som många i min omgivning verkar ha känt av på något sätt, är att jag börjat läsa ganska mycket igen och kanske är ett steg på väg att bli den store bokslukare jag en gång var i forna dar. Jag fick nämligen nästan bara böcker i födelsedagspresent! Mest skönlitterära, men även lite matlagning och stickning.

Födelsedagsböcker

RSS 2.0