Ulrika listar...bästa bakverk

1. Kanelbullar - sitter aldrig fel och är allra bäst hembakta (kan avslöja att jag är släktens bästa bullbakerska!)
2. Wienerbröd - finns många varianter och smak på fyllning, men jag föredrar nog de vanliga.
3. Äppelkaka med vaniljsås - ljuvligt särskilt på hösten, dvs äpplets storhetstid!
4. Mazariner - fina och goda när man inte vill ha så stor läckerhet
5. Chokladboll - sitter ofta helt rätt när man behöver något slags choklad



Kriterierna för att få vara med på listan var att det ska vara ett klassiskt kondisbakverk, och därför utesluts moderna godheter som tex cheesecake.


I kategorin mest överskattade bakverk vinner kladdkakan en självklar seger. Hjälp! Sa jag verkligen detta?! Kommer jag att få ilskna brev från halva sveriges kladdkakeälskande befolkning nu?? Motiveringen lyder: Oftast har den för kraftig chokladsmak och är alldeles för mäktig, så att efter att ha ätit en halv bit som varit god börjar man andra halvan känna sig illamående och det känns som om man har kaka ändå upp i halsen. Inte en bra egenskap hos en kaka tycker jag. Det kan tilläggas att vad gäller nästan all annan mat så tycks det inte finnas något stopp för hur mycket min mage kan få plats med, och det är ett under att jag inte rullar fram!


Kommentarer
Postat av: Adam

Kladdkakan är otroligt överskattad. Men en tunn bit kompakt (nästintill svart) fransk chokladkaka med en överväldigande och lite besk chokladsmak, som balanseras upp med syrlig creme fraiche och en kopp svart kaffe är en ljuvlig avslutning på en god middag.



Och visst är äppelkakan det perfekta sättet att få höstmörkret att kännas lite ljusare.

2009-08-02 @ 09:58:43
URL: http://adam.bingbrothers.net/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0