En enkel och vårig pastarätt

Just nu finns ju en del fantastiska primörer att få tag på och knapra i sig! Speciellt färsk grön sparris är en favorit, och det behövs inte så många tillbehör. Därför slängde jag swish swosh ihop en liten mumsig citronpasta med sparris!
 
Pasta med citron, sparris och parmesan
 
 
Här kommer recept för 4 port (eller kanske snarare 3 om man är hungrig): 
 
Vårig citronpasta med sparris
  • Pasta, lagom för 4 port
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk socker
  • 250g grön sparris
  • rivet citronskal av ca 1 citron 
  • Rapsolja smaksatt med citron
  • Ev. något kryddgrönt, tex timjan el. persilja
  • Flingsalt
  • Citronpeppar
  • Crema de Balsamico
  • Riven parmesan
  • Lite sallad
 
Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. 

  2. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Klyv den på längden.

  3. Blanda pastan med oljan och citronskalet (man kan ta olivolja istället och lite mer citronskal).

  4. Lägg upp på tallrik och toppa med sparris, ev kryddgrönt, balsamico, salt och peppar, och riv till slut över rikligt med parmesan. Servera också med lite grönsallad om så önskas.
 
Voila! Klart!
 

(Jag utgick från ett recept från coop. Klicka på recepttiteln för att komma till det.)

Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej Ulrika!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2013-06-11 @ 15:08:12
URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0