Lillstrumpa & Systeryster i hufvudstaden

I Lördags (5:e dec) blev det en efterlängtad tur till el Stockholmo för lite shopping och umgänge med syrran. Vi började i centrum kring drottninggatan med de vanliga affärerna och inhandlade ny flytande eyeliner som förhoppningsvis sitter lite bättre än den förra jag köpte så att man kan måla på tjockt utan att det smetar ut sig. Det blev snabb lunch på McDonalds innan vi drog oss mot söder via gamla stan. På gamla stans trånga julmarknad hittade vi en keramiker från byn där hemma som stod och sålde sina fina skålar och muggar. Det är så kul, för hon känner alltid igen en! 
   På söder blev det mest second hand, fikande, deckare i julklapp till pappa och sen avslutade vi dagen med middag på en vegansk restaurang. Det var jättegott, mättande och billigt! De hade kvällens för 85kr. Då fick man välja mellan 4 olika rätter som fanns färdigt och så bröd, vatten, lite sallad och te/kaffe som ingick. Jag tog en indisk gryta som innehöll bla kidneybönor, gröna ärtor och broccoli med ris till.

Vi fikade på ett inte alltför dyrt ställe på söder, med lite 50-tals diner-aktig inredning. Schackrutigt golv, pastellfärger, jukeboxar och gamla skyltar fanns som dekoration.

Det blev morotskaka och kaffe. Glasyren smakade lite apelsin! Gott!
Till den ensamma hemresan köpte jag Uncut. Musiktidningar är sådant där som jag unnar mig ibland som lite extra lyx. Det brukar bli Mojo eller Uncut, för de har ungefär samma smak som jag, men just den här månaden verkade Uncut trevligare, lite för att Dylan var på omslaget... Numren i december brukar vara trevliga eftersom de listar årets låtar och album och sådär...

Nu till inköpen... Lejongul kofta med flätmönster i lite kortare modell, så att den passar till kjol och klänning. Från Emmaus second hand på Götgatan för 120kr. 
Fina skor med lagom klack och de gör otroligt nog så att fötterna ser mindre ut. Kan passa till det mesta! 220kr, även de från Emmaus.
Ursnygga sandaletter i  svart sammet. Det är så bra med knäppning om vristen, så att man vet att de sitter kvar på fötterna! Kan nog få premiär på nyår tror jag. 179kr på Beyond Retro, Åsögatan (söder).
Skjortklänning i samma material som flanellskjortor ungefär, och med ett tillhörande skärp. Den är vadlång nu, men jag tänker ta av den till strax ovan knät. Väldigt fint med ett företag specialiserat på skjortklänningar tycker jag! De finns väl inte längre antagligen... Köpt på Beyond Retro, Upper Queen Street för 239kr.
Ursöt sammetsrosett med flor på hårklämma. Den ska antagligen pryda frisyren på nyår!
Mörkt gråblå (syns inte så bra på bilden) lite hårig kofta från HM, 249kr. Varm och skön men lite sticksig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0