WB-halsduk

I sådana här tider när det börjar närma sig tenta så borde all tid uppslukas av pluggande...
men jag har stickat en blecket-halsduk istället!! Man märkte ju på SOF att det behövs lite varma plagg till uniformen framemot kvällen!!
          

Roskilde...nu ett definitivt faktum!

Japp! Nu är biljetten inskaffad, och man är 2400 spänn fattigare, men det tror jag helt klart att det kommer bli värt!! Vi lär bli ett skönt gäng i indianlägret med en ståtlig hövdingakrona och en imponerande pipa både röstmässigt och rökmässigt skulle jag tro. Mängder av öl, dans kring datarock-kärror, solskens-slapp och suspekta människor kommer att göra veckan!

Bland artisterna i år har jag inte så många stora favoritartister, men det verkar lovande att kunna hitta några nya favoriter. Det allra bästa sättet att lära känna ett nytt band är att se dem live! Några måsten är självklart urcoola Yeah Yeah Yeah's, roliga Babian, drömska och hypade Fleet Foxes, legenderna i Pet Shop Boys, spännande gamla ikonen Grace Jones, nostalgisk sommar från Håkan Hellström, konstiga The Mars Volta och lite psykedelia från Dungen. Kollar antagligen in The Dodos, Oh no ono, Slipknot, Oasis, Coldplay, Ulf Lundell, Nick Cave and The Bad Seeds och en massa små danska intressanta band också!!  

Några jag gärna skulle sett där är dock:
Devendra Banhart, både för hans musik och för att han är jäkligt snygg!
The Horrors - skulle gärna vilja se deras nya psykedeliska image på scen.
Adam Green - det finns ingen som honom! Får hoppas på honom till nästa år eftersom han håller på med ny skiva!
CSS - fattar inte att jag missade dem i London!!
Bob Dylan - han är en legend, och även om alla säger att han bara är en sur gammal gubbe nuförtiden, så vill jag se honom! Att se "I'm not there" på storbild på förra årets festival var en av höjdpunkterna!
Depeche mode - kommer ju till arvika, och hade varit väldigt kul att se!
Både Pete Doherty & Carl Barat kommer till Peace&Love och det skapar ju alltid spekulationer om återföreningar... Men, men jag var ju på den första, så jag kommer inte lida otroligt mycket om det sker!


Devendra Banhart


Karen O (Yeah yeah yeah's)

Adam Green


32 dagar kvar  till sommarens höjdpunkt... 


Brev...

Förresten...om någon har lust att skriva brev, så har jag nog inte meddelat alla geografiskt avlägsna vänner min nya adress. Fick nämligen skickat ett till min gamla adress för några veckor sedan, men som tur är har en väldigt trevlig kille flyttat in efter mig som meddelade mig om det... Nåväl... nya adressen är:
Studentstaden 26-256
75233 Uppsala

Brev...en bortglömd kontaktform

Vad blir man gladast av? a) Ett meddelande på "wallen" på facebook, b) ett mail i inkorgen eller c) ett riktigt brev i postlådan? För mig är i alla fall alternativ c) självklart! Det är det mest personliga och känns ungefär som en liten present. Man känner liksom mer av personen som skriver, när man ser handstilen, och så kan man lägga till små teckningar och annat skoj i marginalerna om man vill! Idag knåpade jag ihop ett till min kära syster. Vi har kommit på att brev är det ultimata sättet för oss att kommunicera eftersom på telefon blir det så tafatt, och man glömmer bort mycket som man egentligen skulle vilja berätta om. Hon brukar också skicka med små skisser av de projekt hon håller på med för tillfället och planerar att påbörja och ber om lite råd och åsikter om dem. Det gör verkligen min dag varje gång ett av hennes brev dimper ner i brevlådan, och jag hoppas att vi fortsätter skriva i många år! (såvida vi inte bor grannar förstås) 
Jag skulle rekommendera alla att skriva mer brev!                                       

                                           

                                                        

Med detta sagt, så vill jag ändå säga att jag brukar bli väldigt glad för alla slags meddelanden, men ett brev känns lite extra!

Ulrika listar

5 snyggaste svenska kaffeserviserna:


1. Adam, Gustafsberg
2. Röd/Blå Aster, Gustafsberg
3. Salix, Gustafsberg
4. Zebra, Gefle
5. Nationalservisen/swedish grace, Rörstrand
Fynd

Hittade inte riktigt det jag sökte, men ändock fynd! 280 kr allt som allt på myrorna! Dreamers vintage var inte öppet idag tyvärr. Saknar ragdoll, som antagligen hade haft nåt fint, eller Chique i Malmö som har massor av fina väskor á la balstil och fina gamla broscher!

Habegär


När jag ser den här är det som att se en väääldigt sexig kille i bar överkropp. Tänk om man skulle få ha den hängande i fönstret!!

Filosoferande

Idag fick Sofia en fika med Ulrika, eller rättare sagt: jag fick en fika av henne i utbyte mot att jag lagat utomordentligt god thaigryta till lunch åt henne. Hon kände nog också mitt behov av allmosor i det trängda ekonomiska läge jag befinner mig i. Jag fick i alla fall in en liten inkomst idag efter att ha lämnat tillbaka det förbaskade nya cykelhjulet som jag hade tänkt skruva på på mitt kära fordon, men inte passade i framgaffeln. Hela 550 kr tillbaka, så imorgon kanske jag kan få tid att leta upp de där handskarna och handväskan som jag önskar att jag hade.

En hel del filosoferande blev det över maten och kaffet. Varför är jag som jag är egentligen? Tycker jag egentligen om att göra de saker som jag tycker om att göra, eller har andra människor i mitt liv  "lärt" mig att tycka om dem? Hur stor betydelse har mina föräldrars sätt att uppfostra mig betytt? Intressanta frågeställningar, men om man tänker i de banorna alltför länge blir man totalt förvirrad och vet inte ens om vackert väder verkligen är trevligt.

Dagens (redan förut dragna) lärdom: 
Ha inte keds när det regnar! Tårna blir väldigt blöta!Veckans mest spelade skiva: Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Ella & Louis Sing Gershwin
Väldigt mysig och passar bra i regn!

Nu åter till plugget och cellcykelreglerande checkpoints samt käkande av kanelgifflar som uppmuntran. Ciao!Vad är väl en bal på slottet, när man kan gå på uplands?

Det är lite knapert i hushållet den här veckan tyvärr. Som tur är har jag föda så att det ska räcka, men det är ju bal på lördag... Jag har länge velat gå på en, och det här gratis-tillfället kom ju som en skänk från ovan om man vill vara religiös. Klänning och skor, det har jag, men ett par fina handskar och en liten glamorös handväska hade varit pricken över i:et för att känna mig redo. Det skulle ju vara praktiskt med lite längre hår också för en uppsättning, men det hade inte pengar kunnat fixa ändå (några hårförlängningar tänker jag inte göra!). 

Det gick så bra på senaste orkesterrepet, så jag bestämde mig för att det kunde vara kul att spela lite själv här hemma, vilket inte hänt sedan tiden då man tyckte Westlife var världens bästa band... och dra på trissor! Jag kan ju faktiskt en del grejer. Fingerfärdigheten måste övas upp lite granna bara, och så är det greppen till alla jäkla förtecken-toner...

Jag undrar också över hur länge blödningar i ögat behöver på sig för att läka...man känner sig inte så jättesnygg!Dagens lärdomar:
1. Om du vill att en låtsastatuering ska sitta kvar riktigt bra, sätt den på bröstet! Jättesvårt att få bort!
2. Lägg inte i en tvättomgång så att några minuter är kvar på programmet när tvättiden är slut och ingen ska tvätta efter dig. Strömmen stängs av och man får ut helt dyblöt tvätt eftersom den inte centrifugerats.

RSS 2.0