Searching for spring

Idag gav jag mig ut på promenad i solen med solbrillor, trenchcoaten (på för första gången detta året) och gummistövlarna. Jag var på jakt efter vårtecken och tog därför vägar genom villakvarter och kikade i trädgårdar... men tyvärr... inga blommor någonstans eftersom alla gräsmattor och rabatter fortfarande är snötäckta! 


Jag var ganska glad i alla fall för jag fick se många fina hus...

...och plaska mycket i vattenpölar!

När man letar i gömmorna...

...hittar man ibland saker man glömt bort att man hade! Härom dagen hittade jag mitt 'Ulrika'-halsband som jag fick när jag var typ 8, och nästan aldrig använt. Nu kan jag leka lite Carrie tänkte jag... (fast tyvärr har det ett c istället för k)


Det är också konstigt att jag inte använder mina berlock-armband oftare, för de är väldigt söta! Jag satte ihop 3 st.... ett som varit mammas, ett som varit min äldre kusins och ett mer obetydelsefullt...

Alice i underliga landet

 I måndags var jag och såg 3D-versionen av Alice in Wonderland. Det var typ första gången jag var på bio på 1,5 år ungefär. Jag önskar att det blev av oftare, för det är himla trevligt. Lite annan upplevelse av filmerna än på min lilla macbook-skärm liksom... Tyvärr så brukar det aldrig gå något bra när jag kommer på att jag känner för bio dock! Något som är lite jobbigt med bio tycker jag är texten. Jag föredrar att titta på film helt utan text eller med engelsk (om det inte skulle vara en fransk film eller så...). Just i 3D:n så syntes texten extra mycket dessutom eftersom den liksom låg framför bilden kan man säga. Man vande sig ändå efter hand. 


Jag tyckte om filmen, trots att den inte fått så bra recensioner. Jag hade kanske inte lika specifika förväntningar som andra. The Mad Hatter var knasig och kul, Alice var söt och fick mig att längta efter lockigt hårsvall och de små tjocka pojkarna som spelades av en av 'little britain'-killarna var skojiga. Allt som allt trevligt!! Jag tyckte inte man tänkte på 3D-effekten så jättemycket efter ett tag, det var bara i vissa enstaka scener som det kom fram lite extra.

Påsk i hemmatrakterna!

Jag var lite osäker på om jag skulle ha råd att åka hem, eftersom det ekar tomt på kontot just nu, och om man väntar längre med att boka biljetter blir det ju bara dyrare... Då är det väldigt välkommet med en snäll pappa som för en gångs skull bjuder på resan! De kanske saknar mig lite grann där hemma ändå...



Påsk är en av mina favorithögtider tror jag. Antagligen mest för att det alltid är vår med rabatterna överfulla av vintergäck, snödroppar, krokus, påskliljor, tulpaner och scillor! I lite olika kombinationer beroende på om det är tidig eller sen påsk förstås! Det är inte en lika uppstyrd högtid som de andra heller, för det är bara påskafton man 'måste' tillbringa med släkten och resten brukar ofta handla om att åka och titta på konst, fika och ta promenader!

Ska tillbringa mycket tid med fina fröken ovan!

Ynklig

Jag har blivit jätteförkyld och suttit och hostat, nyst och snorat hela dagen. För att pigga upp mig kröp jag upp i sängen med stickning och macbook och tittade på 'Pretty in pink'. Highschool-filmer från 80-talet får mig alltid på bättre humör! Ofta har de rätt bra soundtrack och det är skoj att se alla hemska pudelfrisyrer. De handlar inte så ofta endast om stora hemma-fylle-graduation-partys och att bli av med oskulden som dagens gör heller. Det bästa med just 'Pretty in pink' är:

De coola killarna i hatt, solbrillor och uppkavlade kavajärmar.

Duckies grymma dans till 'Try a little tenderness'.

Ionas underbara 50/60-tals balklänning och hennes andra looks i filmen.

Det värsta med filmen är när Andie klipper sönder den underbara klänningen och gör en oformlig säck-klänning av den istället!! Jag ryser av obehag när jag ser det!

Some tunes that make me happy right now...

En liten spellista...
Hurra nu är snart våren här, so let's play some nice tunes!!

Please give me...

Rosa skivspelare i en väska!!

Gullig ullig kanin att pussa på!

Hippie-folkabuss att åka på roadtrips med!

Egg-van! Man kan inte få för mycket folkabuss i sitt liv!

Min favoritservis: Blå eld från Rörstrand!

Röd klänning med rosett och puffig kjol! Så himla fin!

En lägenhet med fin balkong så att man kunde skapa sin egna miniträdgård, äta frukost ute och sitta där och sola med en bok när våren kommit.

Sommar och utflykter!

Minisemester i hufvudstaden

Sofia och jag gav oss iväg för på dagars trevligheter i Stockholm förra fredagen. Först incheckning på hostel i gamla stan, lite mat och några öl, uppiffning och styrde sedan kosan mot Debaser medis för att se Yeasayer! 

Hush Hush - den skumma men sköna warm-up acten. Soulig electro med enbart sexistiska texter och strippning mot slutet.

Yeasayer var precis lika bra som jag hoppats att de skulle vara! Grymt liveband! Kvällen fortsatte sedan med dansande natten lång till jättebra blandning av musik och många snygga killar att titta på. En sjukt bra utekväll! Det enda som drog ner liiite grann var en konstig kille som följde efter oss på dansgolvet huuuur länge som helst. Förstår inte att han aldrig tog steget att säga nånting alternativt tröttnade och gick! På vägen hem fick vi också sällskap av en alkis, vars främsta anledning att prata med oss verkade vara att få en kvinnas åsikt om huruvida han skulle raka av sig skägget eller inte, och så ville han inte att det skulle hända oss någonting i den farliga staden.

Lördagen började vi med lyxfrukost med första vårsolen skinande utanför!

Vegetarisk toast med rödlök, soltorkade tomater & ost i + en massa sallad och färsk ananas-skiva!!
Dagen fortsatte sedan med shopping och fika på söder och en liten runda bland de 'vanliga' affärerna på drottninggatan. Underbart soligt och härligt var det hela dagen! 

Enbart nya ägodelar: vit plisserad 70-talsklänning från beyond retro, randiga strumpbyxor från HM (endast 49,50 i 2-pack med prickiga!) och så mitt bästa fynd... världens coolaste 70-tals platåsandaler i röd träimitation! Funna på Emmaus second hand och har 11 cm klack! Och Sofia... det finns många tillfällen jag kan använda dem! Till exempel med 70-talsklänning som ovan...

eller så här! Jag gillar verkligen 70-talsgrejer! De är väldigt underskattade, och det är kanske därför jag tycker så mycket om dem... voting for the underdog liksom... 

Nya favoriträtten

Väldigt enkelt att göra och väldigt gott, men som man nog kommer tröttna på efter att lagat för mycket som med precis allt annat... Pasta med spenat-svamp-stuvning!


Gör så här för ca 2 port (1 om man är väldigt hungrig!):

Koka pasta. Fräs en hackad lök och några skivade svampar i smör i en kastrull. Tillsätt frusen spenat och när den smält häll i 2-3 dl mjölk (en del mjölk blandad med 1,5 msk mjöl för redning). Krydda med 1 vitlöksklyfta, salt, peppar och muskot. Koka 5-10 min. Servera eventuellt med lite fetaost på - väldigt gott!

Inspirerande kvinnor

8/3: Internationella kvinnodagen... då ska man väl hylla några kvinnor som enligt mig är väldigt bra på olika sätt!! 

Audrey Tautou - Världens sötaste skådespelerska


Björk - egensinnad sångerska


Karen O - den coolaste och sexigaste sångerskan jag sett!


Debbie Harry - early 80's icon i Blondie



Mary Quant - 60's designer

Brigitte Bardot - Sexbomb, skådespelerska & sångerska


France Gall - 60's icon och melodifestivalsvinnare 1965


Själv har jag ägnat mig åt kvinnosysslan diskning av diskberg och har nu 4:e gradens russinfingrar! 

Note to self: Lämna inte disk med spenat för den sätter sig ordentligt!

Fönsterinvånare

Får jag lov att presentera mina nya inneboende:

Bambupalmen, Trumpetsucculenten & Trehövdade palmen

(eftersom de inte verkar ha några svenska bra smeknamn så gav jag dem det själv... tycker de är värda lite mer personlighet!)

Utslagen tand & bästa sortens paket

I Tisdags drog ett gäng klassisar ut och dansade! Vi går ut alldeles för sällan tycker jag! En himla trevlig kväll som började med sällskapsspel hos Anna och sedan bar det av till Snerikes. Kvällen slutade tyvärr lite mindre roligt för min del... ett hörn av framtanden utslaget! En kille med glasflaska i högsta hugg, råkade krocka denna mot min tand när han skulle gå förbi på dansgolvet. En ren olyckshändelse, men så himla otur!! Vad är oddsen liksom?!! Ytan är lite vass, och det är lite som när man hade lösa tänder som liten, för det går helt enkelt inte att låta bli att känna med tungan där hela tiden!! Jag tycker dock inte att det syns så mycket att man behöver laga det, fast kanske slipa till lite grann. Får se det som något som ger mig lite mer karaktär än jag redan har!




Dagen efter blev jag överraskande mycket bakis dessutom. Börjar man bli gammal eller?! Då piggade det upp ganska mycket när ett paket från CDON damp ner i mitt brevfack innehållandes 3 nya skivor! Snart ska det komma 4 till som inte fanns inne på lagret...


Adam Green - Minor love, Bruce Springsteen - The River och Björk - Homogenic

Kapat

Ibland är det en väldigt bra idé att ta en sväng in på myrorna även om det nästan alltid är utgallrat här i Uppsala. Då kan man hitta två klänningar, en kjol, två skärp och ett par gröna ljusstakar som passar fint hemma hos mig!


A new cut



Jag var och klippte mig hos riktig frisör i torsdags för första gången på typ ett år. Har bara klippt luggen själv, och syrran tog topparna en gång, men det var riktigt slitet nu!! Det känns så himla lyxigt att få håret tvättat, och det var tom massage i stolen! Kunde suttit där i flera timmar och känt mig ompysslad! Älskar när folk tar i ens hår! Det var ännu mysigare när jag hade långt, och det verkar som om andra tyckte det var trevligare att känna på då också (hint, hint! ta på mitt hår någon!!) Gjorde en hennafärgning själv hemma igen, men skulle vilja ha det lite mer lysande rött den här gången, så det blir nog en toning eller annan färg som förstärkning! Jag skulle gärna vilja haft Elsa Billgrens hår!! Både färgen och lockarna...

Da di da

Jaa... tänkte bara visa att så här ser sjalen ut på...



RSS 2.0