Indiska kikärtsgrytan - en favorit med många repriser!
- 4 tomater
- 2 msk hackad färsk ingefära
- 1 tsk curry
- 2 tsk tandoorikrydda
- 1 tsk mineralsalt
- 1 dl vatten
- 150 g spenat
1. Skölj kikärterna. Skala och tärna potatisen, morötterna och löken. Fräs grönsakerna i oljan i en tjockbottnad kastrull.
2. Tillsätt tomaterna (även dessa skurna i tärningar), kikärterna, ingefäran och kryddorna.
3. Häll i vattnet och sjud i 10 minuter. Skär spenaten grovt och blanda ner i grytan.
4. Jag serverade sedan med en gurkraita till som bryter av bra mot det kryddiga. Receptet till den kan man hitta här.
Det spelar inte så stor roll om man inte har exakt rätt mängd av varje grej. Man kan till exempel ha mer morötter om man inte har så många potatisar, och det funkar säkert bra att ta med andra rotfrukter, som en palsternacka eller lite rotselleri, men jag har inte provat det själv än. Jag tycker nog att det kan behövas lite mer vatten än vad som står också.
Smaklig spis!